Sari la conținut

Huawei a pus mâna pe denumirea „Vision Pro” încă din 2019

Huawei a pus mâna pe denumirea Vision Pro încă din 2019

Hopa! Se pare că Huawei a pus mâna pe denumirea „Vision Pro” încă din 2019 în China, și asta ar putea sili Apple să-și schimbe numele căștii lor de realitate virtuală.

Huawei Vision Pro sau Apple Vision Pro?

Ei bine, se pare că Huawei și-a asigurat marca „Vision Pro”. Potrivit celor de la HuaweiCentral.com, Huawei a depus o cerere de brevet pentru marca înregistrată Huawei Vision Pro cu numărul 38242888 și a primit drepturi exclusive asupra mărcii în perioada 28 noiembrie 2021 – 27 noiembrie 2031.

Huawei Vision Pro cu numărul 38242888
Huawei Vision Pro cu numărul 38242888

Cererea de marcă depusă de Huawei a cuprins o listă lungă de dispozitive din Clasa Internațională 9 (numită și referința 901). Printre acestea se numără toate sortimentele de gadgeturi pe care le poți imagina: stocare de date pentru computere, programe de calculator, tastaturi, software-uri pentru calculatoare, creioane electronice, ecrane plate flexibile, suporturi pentru tablete, imprimante de imagine video, software-uri descărcabile, tablete, conectori de procesare a datelor, mouse-uri, plăci cu circuite integrate și computere portabile.

Dar asta nu e tot! În aceeași cerere de marcă, Huawei și-a acoperit și un spectru mai larg de dispozitive, care mergeau de la computere purtabile și ochelari inteligenți până la dispozitive de realitate virtuală pe cap și ecrane video pe care le poți purta. Parcă ar fi o listă interminabilă!

Huawei Vision Pro
Huawei Vision Pro

Dar așteaptă, să mai vedem ce se întâmplă în lumea rivalilor noștri de la Apple. Recent, s-a aflat că Apple și-a înregistrat marca „Apple Vision Pro” în Hong Kong și Europa. Cum China e o piață imensă pentru Apple, Huawei ar putea să le pună bețe în roate cu această înregistrare. Nu cred că autoritățile chineze ar fi prea încântate să vadă prefixul „Apple” înaintea numelui „Vision Pro” în țara lor.

Dar nu așa se termină povestea! Se pare că Apple a înregistrat și o marcă misterioasă numită „Apple Reality” în Europa, Noua Zeelandă și alte țări. Se zvonește că Apple s-ar gândi să-și rezerve denumiri alternative pentru căștile lor, cum ar fi „Reality One” sau „Reality Pro”, și chiar pentru sistemul de operare al acestor căști, cum ar fi „RealOS” sau „RealityOS”. O nebunie totală!

E greu de spus cum o să se descurce Apple în această situație, mai ales că se apropie lansarea căștilor lor. Huawei ar putea să conteste denumirea „Apple Vision Pro” în China, așa că băieții de la Apple au de tras. Nu cred că Apple o să reușească să blocheze înregistrarea mărcii, mai ales că Huawei a fost înaintea lor cu depunerea cererii. Huawei deja are un produs de ochelari sub marca Huawei Vision, așa că nu stau deloc rău.

Vom vedea cum se vor descurca cei doi giganți în această bătălie pentru nume și mărci. Până atunci, ne putem bucura de speculații și de tot circul din jurul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image