Sari la conținut

Tu la ce te gândești când nu te gândești la nimic?

Tu la ce te gândești când nu te gândești la nimic?

Ei bine, asta e o întrebare care mi-a zburat prin minte în seara asta, în timp ce ascultam o compilație de slagăre românești vechi. Muzica asta m-a purtat într-o lume care, din perspectiva mea de om al zilelor noastre, părea atât de simplă, atât de neforțată. Și da, am avut mereu acest gând ciudat – să fiu născut cu vreo douăzeci de ani mai devreme, să apuc o bucată din acea liniște înainte ca totul să se transforme sub vraja tehnologiei.

Tu la ce te gândești când nu te gândești la nimic?

Probabil de aceea prefer să mă pierd în filmele de altădată decât în cele curente. Nu știu, filmele anilor ’80 și, uneori, chiar și unele din anii ’90, poartă cu ele o magie pe care nu o găsești în producțiile de azi. Filmele noi mi se par ca niște autostrăzi high-tech: eficiente, rapide, dar lipsite de suflet. Pe de altă parte, filmele vechi? Acelea sunt ca potecile montane sălbatice – pline de aventură, mister și, cel mai important, umanitate.

Dar să ne întoarcem la întrebarea de bază: „Tu la ce te gândești când nu te gândești la nimic?”

În acele momente rare de pauză, când viața îmi oferă ocazia de a respira adânc, mă surprind explorând întrebări de bază, dar esențiale. Ce se întâmplă cu noi, oamenii? Cum ne-am modelat acest mic univers în care trăim?

Adesea mă gândesc la modul în care noi, ca societate, ne interconectăm. Suntem în era digitală, unde „conectarea” pare să fie mai simplă decât oricând. Și totuși, câteodată, simt că suntem mai îndepărtați unii de alții decât am fost vreodată. Navigând pe Facebook sau Instagram, sunt inundat de imagini ale unor vieți perfecte. Dar cât din toată această perfecțiune este reală și cât este doar de fațadă?

Și apoi este modul în care funcționăm în cadrul societății noastre. Suntem prinși într-o cursă continuă pentru succes, recunoaștere, pentru… ce? O viață mai bună, presupun. Dar ce înseamnă, de fapt, „o viață mai bună”? Definiția pare să se schimbe cu fiecare gadget nou lansat, cu fiecare trend nou în lifestyle-uri.

Nu în ultimul rând, mă frământă și relațiile noastre – acele legături umane de bază. Într-o lume în care a fi mereu „ocupat” este noua normalitate, cât de autentice mai pot fi conexiunile noastre? În ce măsură valorizăm timpul petrecut împreună, față în față, în loc să-l măsurăm în like-uri și comentarii?

În toată această reflecție, nu pot evita să mă întreb „De ce?”. De ce facem tot ceea ce facem, în această alergătură aparent fără sfârșit? În căutarea fericirii, a împlinirii, a sensului vieții – ce găsim cu adevărat?

Acestea sunt gândurile care îmi ocupă mintea în acele clipe de pauză, când ritmul frenetic al vieții își ia un scurt respiro. Deși nu dețin răspunsuri concrete, apreciez călătoria pe care aceste întrebări mă îndeamnă să o parcurg. Ele mă fac să mă simt mai conectat, mai uman, chiar și în momentele de deconectare totală.

Așa că, tu la ce te gândești când nu te gândești la nimic? Hai să explorăm împreună acest labirint al gândurilor noastre. Poate nu vom găsi un răspuns clar la capăt, dar sunt sigur că vom descoperi ceva valoros despre noi înșiși și despre lumea în care trăim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image