Sari la conținut

Stropi din sens opus

Stropi din sens opus

M-am trezit brusc și m-am aruncat direct în scaunul șoferului, încă adormit cu ochii pe jumătate închiși, căci trebuia să ajung repede undeva. Am încercat să dau o lustruire parbrizului, dar hopa, nimic, nu se stropea. Am început să înjur și să repet replica celebră a romanului „Fix acum te-ai găsit!”. Eram convins cu tărie că siguranța stergatoarelor se arsese, aducându-mă la capătul răbdării.

Continuând să încerc, ba să stropesc, ba să pornesc ștergătoarele, am început să primesc flash-uri de la ceilalți șoferi din sens opus. Asta m-a scos din sărite și am început să-i înjur, cu geamurile ridicate evident, până când mi-am dat seama că, de fapt, eu le trimiteam flash-uri și semnalizări. Da’ ce prostie! Foloseam maneta greșită într-o completă înțelegere greșită a situației.

De la înjurături pline de furie, am ajuns la o rușine adâncă. Cu obrajii roșii și un zâmbet ironic pe față, am corectat rapid greșeala, închizând ochii pentru o clipă și apoi trăgând maneta corectă. Dintr-o dată, farurile s-au stins și semnalizările s-au oprit. Cât de amețitor poate fi să faci o astfel de gafă într-o dimineață în care te grăbești!

Cu lecția învățată și mintea trează acum, mă îndrept hotărât înainte, privind drumul cu atenție sporită. Mă gândesc la povestea pe care o voi împărtăși mai târziu prietenilor mei. Cu siguranță vom râde cu toții de acest episod amuzant, dar și de momentele în care încercăm să gestionăm situații complicate într-o stare de somnolență.

Acum, în timp ce călătoresc mai departe, cu o nouă încredere și parbrizul curat, îmi fac o promisiune solemnă că voi fi mai atent și mai conștient de fiecare detaliu înainte de a apăsa pedala de accelerație într-o dimineață obosită. Și, cine știe, poate această întâmplare nefericită se va transforma într-o amintire amuzantă și într-un moment de învățare pentru mine și pentru ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image